Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțări Regio de peste 42 de milioane de lei pentru județul Prahova

Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a anunțat miercuri, 5 mai 2021, trei contracte de finanțare în cadrul POR 2014-2020, alături de beneficiari publici din județul Prahova.

Primăria Municipiului Ploiești a primit fonduri Regio prin Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4.3 pentru proiectul intitulat „Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești, cartier Râfov”.

Obiectiv general este constituit din regenerarea fizică, economică și socială a comunității marginalizate din cartierul Râfov, municipiul Ploiești.

Bugetul proiectului are o valoare totală de 22.376.891,00 lei, din care 19 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 2,9 milioane de lei reprezintă finanțarea de la bugetul național, iar aproape 460 de mii de lei este cofinanțare.

Activitățile proiectului urmăresc integrarea socială și culturală a populației cartierului Râfov prin:

  • construirea unui centru multifuncțional cultural,
  • amenajare unei zone de recreere în str. Râfov 20B,
  • dezvoltarea comunitară și regenerarea fizică și economică a cartierului Râfov prin realizarea de lucrări de construcție/reabilitare/modernizare a utilităților de bază la scară mică: drumuri și alimentare cu apă și canalizare.

Beneficiari ai acestui proiect sunt cele peste 700 de persoane ce trăiesc în zonele unde se realizează intervențiile

Durata de implementare a proiectului este de 106 luni, în perioada 18 septembrie 2014 – 30 iunie 2023.

 „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din municipiul Câmpina” este proiectul municipalității câmpinene pentru care a primit finanțare Regio din Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă aplicarea unor măsuri de eficiență energetică în vederea reducerii emisiilor de CO2 la nivelul municipiului Câmpina și îmbunătățirea calității vieții urbane.

 Prin proiect vor fi demarate următoarele procese:

  • creșterea numărului gospodăriilor cu o clasificare mai bună a consumului de energie odată cu realizarea izolației termice a blocului ce reprezintă obiectul investiției,
  • scăderea estimată a gazelor cu efect de seră și eficientizarea consumului de energie termică pentru cele 63 de apartamente din imobil,
  • prin reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzirea spațiilor.

Finanțarea acordată are o valoare totală de 3.772.524,91 lei, din care peste 1,78 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 315 mii de lei este finanțarea de la bugetul național, iar 1,67 milioane de lei este cofinanțarea.

Proiectul va fi implementat în 61 de luni, în perioada 1 noiembrie 2017 – 30 noiembrie 2022.

Cu ajutorul fondurilor Regio, Primăria Orașului Mizil va implementa proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Mizil” prin Axa prioritară 13, Prioritatea de investiții 9b.

Obiectivul general al investiției este îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Mizil în general și, în mod particular, oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunității defavorizate locale, în scopul promovării incluziunii sociale, combaterii sărăciei și a oricăror forme de discriminare prin:

  • reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de cultură a orașului Mizil, cu scopul creșterii și diversificării calității serviciilor culturale adresate publicului,
  • înființarea muzeului comunității mizilene, cu scopul de a potența identitatea și vitalitatea culturală specifică colectivității, de a păstra actuală și pe viitor memoria orașului, dar și de a fi un furnizor instituțional activ în domeniul oportunităților de cercetare a istoriei comunității,
  • reabilitarea, modernizarea și dotarea calitativă a infrastructurii educaționale specifice Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae”, cu clasele I-VIII, inclusiv clasa pregătitoare, unde o bună parte din elevi provin din familiile vulnerabile din oraș,
  • modernizarea străzilor Griviței, Țepeș Vodă, Vișinului și Zorile, unde domiciliază o mare parte a persoanelor vulnerabile din orașul Mizil, cu scopul de a asigura realizarea condițiilor optime pentru circulația auto și pietonală, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, fluidizarea traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere în punctele de acces către oraș, pentru eliminarea prafului și noroiului și colectarea și evacuarea dirijată  a apelor pluviale,
  • amenajarea unui teren de sport multifuncțional în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 Mizil, pentru stimularea interesului pentru sport și o viață sănătoasă a elevilor.

Bugetul are o valoare totală de 16.411.543,54 lei, din care peste 13 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, aproape 2 milioane de lei este finanțarea de la bugetul național, iar 13 milioane de lei este cofinanțarea.

Durata de implementare a proiectului este de 54 de luni, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 ianuarie 2023.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 112