Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Propunere ROREG și ADR Sud-Muntenia: Proiectele depuse în cadrul POR 2014-2020 ce depășesc alocarea programului să poată fi finanțate prin PNRR

Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a anunțat joi, 20 mai 2021, propunerea Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională – ROREG ca proiectele depuse în cadrul POR 2014-2020 de actorii din mediul privat, ce depășesc alocarea programului, să poată fi finanțate din fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în condițiile încadrării acestora în regulile și prevederile care se vor agrea la nivelul acestui program de finanțare.

În acest sens, ADR Sud Muntenia a inițiat realizarea acestui demers prin înaintarea, miercuri, 19 mai 2021, către ROREG, unei adrese prin care a susținut importanța finanțării proiectelor mature prin PNRR, cu scopul îndeplinirii direcțiilor oferite de Comisia Europeană.

Agenția a constatat că proiectele depuse în cadrul POR 2014-2020 sunt proiecte mature, elaborate în conformitate cu prevederile ghidurilor specific e aferente programului. Pentru o parte dintre aceste proiecte, Agenția a parcurs etapele de evaluare, selecție și precontractare, cu scopul de a avea proiectele pregătite pentru contractare în cazul identificării de fonduri suplimentare.

Scopul inițiativei Agenției este de a acorda sprijin financiar solicitanților de finanțare care au deja dezvoltate proiecte mature.

ADR Sud Muntenia își propune prin această măsură să accelereze:

  • revigorarea mediului privat,
  • procesul de diminuare a disparităților intra și inter-regionale prin PNRR.

Adresa înaintată către ROREG este disponibilă aici.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 255