Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Investiții de 16 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „B.P. Hașdeu”, din Câmpina

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a anunțat vineri, 16 aprilie 2021, semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Școala Gimnazială B.P. Hașdeu Municipiul Câmpina”, în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 10, Prioritatea de investiții 10.1 destinată investițiilor în educație și formare, inclusiv în formare profesională.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii de educație la nivelul municipiului Câmpina și implicit a procesului educațional pentru cei peste 680 de elevi, cadre didactice și personal administrativ ai Școlii Gimnaziale „B.P. Hașdeu”.

Prin această investiție Primăria municipiului Câmpina și-a propus:

  • Să reabiliteze și să modernizeze corpul de clădire existent în care funcționează școala realizând lucrări de refacere a instalațiilor, de reparație a tencuielii, de zugrăvire, de înlocuire a tâmplăriei exterioare și interioare;
  • construirea unei săli de sport care să găzduiască un teren de handbal, minifotbal, baschet și gradene special amenajate pentru 250 de spectatori;
  • Construirea unor spații anexe sălii de sport: vestiare, grupuri sanitare, magazii depozitate materiale sportive;
  • efctuarea unor spații de învățământ, care să corespundă normelor de funcționare a instituțiilor de învățământ.

Investiția are o valoare totală de 16.260.252,36 lei, din care aproape 13,82 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, peste 2,11 milioane de lei este finanțarea de la bugetul național, iar aproape 332 de mii de lei este contribuția Primăriei Municipiului Câmpina.

Proiectul va fi implementat în 67 de luni, în perioada 1 februarie 2018 – 31 august 2023.

În cadrul comunicatului, ADR Sud-Muntenia a menționat și faptul că au fost transmise 556 de cereri de finanțare de către potențialii beneficiari din județul Prahova, ce au însumat o valoare totală de aproape 5,58 miliarde de lei și au fost solicitate fonduri nerambursabile de peste 3,83 miliarde de lei. Pentru 203 dintre acestea s-au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 1,84 miliarde de lei, ce au solicitat fonduri publice în valoare de aproximativ 1,55 miliarde de lei.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 82