Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Pot fi depuse propunerile de proiecte în cadrul apelului pentru creșterea siguranței pacientului în spitalele din România

AM POIM a lansat astăzi, 19 martie 2021, ghidul „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”.

Beneficiarii eligibili sunt spitalele publice de fază I și II și suport COVID, din sistemul sanitar de stat desemnate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificările și completările ulterioare, prin:

  • Ministerul Sănătății și alte ministere cu rețea sanitară proprie,  pentru spitalele publice de fază I și II și suport COVID, din sistemul sanitar de stat, aflate în subordinea, autoritatea sau în coordonarea acestora;
  • Alte autorități și instituții publice centrale, pentru spitalele publice de fază I și II și suport COVID, din sistemul sanitar de stat, aflate în subordinea, autoritatea sau în coordonarea acestora/ Spitalul Universitar de Urgență Elias;
  • Consilii Județene / consilii locale/ Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pentru spitalele publice de fază I și II și suport COVID, din sistemul sanitar de stat, din rețeaua sanitară a acestora.

În cadrul apelului, se pot finanța proiecte care vizează investiții în spitalele publice din sistemul sanitar de stat, în contextul consolidării infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combatere a epidemiei de COVID-19, după cum urmează:

  • Instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii

și/sau

  • Reabilitarea / modernizarea / extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale.

Alocare financiară

  • Valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru un spital public, pentru activitățile de tip A, indiferent de tipul solicitantului, nu poate depăși 150.000 euro.
  • Valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru un spital public, pentru activitățile de tip B,  indiferent de tipul solicitantului, nu poate depăși 2.000.000 euro.

În cazul în care se solicită finanțare pentru ambele tipuri de activități, valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru un spital public, nu va depăși 2.150.000 euro.

Mai multe detalii despre apel sunt disponibile aici.

Descarcă ghidul

Proiectele pot fi depuse în perioada 19 martie – 31 decembrie 2021.

Reamintim faptul că ghidul a fost lansat spre consultare publică în perioada 19 februarie – 7 martie 2021.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Vizualizări: 289