Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Începând cu 15 decembrie pot fi depuse propuneri de proiecte pentru investiții ale IMM-urilor în parteneriat cu entități de inovare și transfer tehnologic!

Ieri, 23 noiembrie 2020, AM POR a anunțat aprobarea Ghidului Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor pentru apelul de proiecte nr. POR/2020/1/1.1.C./2, Axa prioritară 1, prioritatea de investiții 1.1, Operațiunea 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic.

Ce se doreşte a fi finanţat în cadrul apelului:

Transferul tehnologic, în termenii acestui ghid, reprezintă orice activitate care are drept rezultat introducerea pe piaţă de noi produse (bunuri şi servicii) sau de produse (bunuri şi servicii) semnificativ îmbunătăţite, procese de producţie sau de furnizare de servicii, noi sau semnificativ îmbunătăţite, toate acestea fiind rezultate în urma implementării rezultatelor cercetărilor sau a unor idei teoretice şi practice din domeniile de specializare inteligentă identificate în anexa 2a la prezentul ghid în activitatea economică a IMM. Transferul tehnologic la nivel de produs şi proces poate fi însoţit de noi metode şi modele (de organizare, de marketing, de comercializare, etc.) sau metode şi modele semnificativ îmbunătăţite.

Solicitanţii eligibili sunt parteneriatele dintre IMM si ITT (entitățile de inovare și transfer tehnologic) încheiate în conformitate cu prevederile OUG 40/2015 sau IMM care în perioada de implementare încheie contracte de colaborare cu ITT.

În cadrul apelului de proiecte se pot depune proiecte in cadrul regiunilor de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Vest, Centru.

Alocarea apelului de proiecte este echivalentul în lei a 28.808.150 euro.

Valoarea minimă a finanţării nerambursabile solicitate este de minimum 25.000 euro, iar cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși plafonul de minimis (200.000 euro echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil în luna noiembrie 2020).

Depunerea proiectelor se va face începând cu data de 15.12.2020, ora 12.00, iar cererile de finanțare vor putea fi transmise până la data de 15.02.2021, ora 12.00.

Descarcă ghidul

Mai multe informații despre apel sunt disponibile aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POR

Documente
Ghid POR 1.1.C.zip
Vizualizări: 3426