Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Săptămâna viitoare ar urma să fie publicate toate documentele necesare pentru accesarea granturilor de investiții

În contextul adoptării proiectului de Lege pentru aprobarea OUG nr.130/2020 de către Camera Deputaților în cursul zilei de astăzi, ministrul Marcel Boloș a declarat în cadrul conferinței „Finanțarea IMM-urilor în criza COVID-19” că, „dacă modificarea aceasta ajunge în Monitorul Oficial cu noile coduri CAEN, noi vom face demersurile pentru modificarea schemei de ajutor de stat” (n.r. în relația cu Comisia Europeană).

Totodată, acesta a menționat că autoritățile române vor cere și prelungirea valabilității schemei până la 30 iunie 2021, având în vedere decizia din 13 octombrie a CE de a prelungi și extinde domeniul de aplicare al Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat adoptat la 19 martie 2020 pentru a sprijini economia în contextul pandemiei.

„Vestea bună pentru cei care nu prind finanțare în măsura numărul 3 este să nu fie îngrijorați, fie vom lua măsura de suplimentare a fondurilor necesare, dacă va fi solicitare din piață, fie vom lansa un alt apel de proiecte de îndată”, a completat ministrul Marcel Boloș, menționând că în data de 5 noiembrie va avea loc o întâlnire cu Comisarul European pe Competitivitate, unde se va discuta problema schemelor de ajutor de stat.

Cu privire la măsura 3, Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, a declarat că, cel târziu în prima parte a săptămânii viitoare, vor fi publicate toate documentele necesare pentru accesarea granturilor de investiții. Reamintim că la finalul săptămânii trecute a fost publicată procedura actualizată pe această măsură, fără să fie clar, însă, dacă aplicanții vor trebui să depună și un plan de afaceri și/sau previziuni financiare detaliate și care sunt formatele standard ale acestor documente.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 3058