Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Oportunități de finanțare pentru Proiecte de Cercetare Exploratorie și pentru dezvoltarea de aplicații inteligente în Europa

DigiFed

Comisia Europeană, prin Programul Orizont 2020, finanțează proiectul DigiFed, care urmărește să introducă pe piață ideile inovatoare promițătoare, respectiv dezvoltarea de aplicații inteligente în Europa.

În cadrul celui mai nou apel pot aplica IMM-urile, start-up-urile și mid-cap-urile înființate în unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv departamentele lor de peste mări / țările asociate H2020 / Marea Britanie.

Finanțarea acordată este de până la 55.000 euro, iar companiile interesate au de asemenea oportunitatea de a participa la DigiFed boot cam.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Proiecte de Cercetare Exploratorie

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lansarea competiției 2020 pentru Proiecte de Cercetare Exploratorie (PCE) din cadrul Programului 4 - Cercetare fundamentală și de frontieră, Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020.

PCE au ca scop susţinerea şi promovarea cercetării ştiinţifice fundamentale, interdisciplinare şi/sau exploratorii din România.

Asigurarea finanţării şi monitorizarea proiectelor intră în atribuțiile Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Programul se adresează cercetătorilor cu performanţe demonstrate prin calitatea şi recunoaşterea internaţională a publicaţiilor ştiinţifice, inclusiv celor care activează în străinătate (cetăţeni români sau străini) şi doresc să conducă proiecte de cercetare de înalt nivel ştiinţific în instituţii din România.

Competiția are alocată suma de 90.000.000 de lei, iar proiectele contractate în urma evaluării cererilor de finanțare depuse și admise la finanțare în cadrul Programului 4 - Cercetare fundamentală și de frontieră au ca principale obiective:

  • creșterea prestigiului cercetării ştiinţifice din România, cuantificat prin rezultate ştiinţifice de nivel internaţional;
  • identificarea, susţinerea şi dezvoltarea echipelor de cercetare pentru a le permite să atingă, să menţină şi să consolideze masa critică necesară competitivităţii acestora pe plan internaţional;
  • atragerea resurselor umane naţionale şi internaţionale de calitate pentru dezvoltarea cercetării ştiinţifice din România;
  • implementarea principiului „finanţarea urmează performanţa” în cercetare.

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Sursa: DigiFed & Ministerul Educației și Cercetării

Vizualizări: 250