Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eveniment online: 3 oportunități de finanțare pentru inițiative verzi și inovare socială

Două dintre cele mai importante priorități de finanțare ale Comisiei Europene sunt investițiile verzi și cele în inovarea socială. Descoperă într-un eveniment online facilitat de fonduri-structurale.ro cum funcționează 3 mecanisme de finanțare direct din bugetul Comisiei Europene pentru sprijinirea acestor priorități:

  • Programul LIFE finanțează inițiative de economie circulară, natură & biodiversitate, adaptarea la schimbările climatice. Apelurile de proiecte LIFE pentru anul 2024 sunt așteptate să fie publicate pe 18 aprilie 2024. Află de la reprezentanții Comisiei Europene în avans cum funcționează acest program
  • Finanțarea în „cascadă”: Prin intermediul Programului GRAINS, până la 60 de întreprinderi mici și mijlocii din economia socială vor fi selectate pentru a primi sprijin financiar pentru implementarea proiectelor lor de ecologizare în afacerile lor agricole și alimentare în statele membre ale UE și în Ucraina. Apelul lor este deschis până pe 30 aprilie!
  • Finanțarea pentru inovare socială prin programul EaSI. Componenta „Ocuparea forței de muncă și inovare socială” (EaSI) a Fondului social european Plus (FSE+) dispune de un buget de 762 de milioane EUR. Bazată pe fostul program EaSI (Programul EaSI 2014-2020), aceasta continuă să pună accent pe elaborarea de politici bazate pe date concrete și pe experimentarea socială, pe susținerea mobilității profesionale și pe activitățile aferente instrumentului nefinanciar din cadrul fostei axe Microfinanțare și antreprenoriat social. Află apelurile anunțate pentru acest an!

Date eveniment:

  • 27 martie 2024, Ora: 11.00 – 12.30 (Ora României)
  • Format: online, via zoom; Evenimentul va fi organizat în limba engleză

Descarcă agenda evenimentului

Înregistrarea se realizează aici.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului SME4GREEN, co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul „Single Market Program”. 

Vizualizări: 1351