Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul European a aprobat noile măsuri propuse de Comisia Europeană pentru sprijinirea investițiilor

Conform unui comunicat oficial, miercuri, 8 aprilie 2020, a fost anunțat faptul că Consiliul European a aprobat setul de măsuri propus în data de 2 aprilie 2020 de Comisie prin CRII+ (Inițiativa Plus pentru investiții în răspunsul la coronavirus).

Având în vedere provocările fără precedent cu care se confruntă statele membre, modificările propuse au fost aprobate fără modificări pentru a accelera procesul legislativ.

Despre CRII+

Al doilea pachet de măsuri are ca scop eliberarea mai multor bani din fondurile structurale ale UE pentru operațiuni legate de criză.

Astfel, statele membre vor putea transfera bani între diferite fonduri pentru a îndeplini cerințele lor particulare. De exemplu, banii alocați pentru un proiect de infrastructură ar putea fi folosiți pentru a cumpăra ventilatoare medicale, pentru a sprijini IMM-urile sau pentru a investi în scheme pe termen scurt de angajare.

Temporar, noile măsuri vor elimina, de asemenea, condițiile existente în care regiunile au dreptul să primească sprijin. Acest lucru va permite redirecționarea resurselor către acele regiuni afectate cel mai aspru de criză.

Ca o măsură temporară și excepțională, statele membre pot solicita finanțare de până la 100% de la bugetul UE între 1 iulie 2020 și 30 iunie 2021 pentru programele care se ocupă cu impactul pandemiei.

Descarcă setul de întrebări și răspunsuri cu privire la CRII+

Pașii următori

Parlamentul European va trebui acum să-și convină poziția cu privire la noile măsuri. Odată ce există un acord, Consiliul este de așteptat să adopte măsurile printr-o procedură scrisă.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Consiliul UE

Vizualizări: 156