Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri în continuare disponibile în cadrul Programului de finanțare pentru montarea panourilor fotovoltaice

Conform datelor statistice furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului de finanțare pentru montarea panourilor fotovoltaice, regiunea Nord-Est este singura regiune care a depus proiecte cu o valoare mai mare decât cea alocată regiunii. În schimb, regiunea care dispune în continuare de cele mai multe fonduri este București-Ilfov, cu 20.241.819 lei dintr-o alocare de 80.000.000 lei, până la ora 17:00, 11 decembrie 2019.

Programul de finanțare pentru montarea panourilor fotovoltaice

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Cine beneficiază de finanțare?

  • Persoanele fizice cu domiciliul în România;
  • Proprietarul imobilului construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice;
  • Persoanele fizice care au acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului, în situaţia în care imobilul construcţie pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice este deţinut în coproprietate(copropietarii semnează pe cererea de finanțare);

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Depunerea proiectelor este continuă, până la epuizarea fondurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa rubrica noastră de alte finanțări.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursă tabel: AFM

Vizualizări: 3273