Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

138 contracte de finanțare cu o valoare totală de 1,47 miliarde lei sunt în implementare în Vâlcea

În cadrul unei vizite de lucru în Vâlcea ce a avut loc luni, 16 septembrie 2019, s-a discutat despre stadiul proiectelor implementate în județ, conform comunicatului oficial publicat joi, 19 septembrie 2019.

În Vâlcea sunt în implementare 138 contracte de finanțare cu o valoare totală de 1,47 miliarde lei.

Proiecte

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a beneficiat de finanțări prin Programul Operațional Regional în cadrul 2007 – 2013, Axa prioritară 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1 Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Valoarea acestuia a fost de 73,9 milioane lei, dintre care valoarea nerambursabilă de aproximativ 58,4 milioane lei.

În cadrul proiectului au fost reabilitate corpurile A şi B ale spitalului şi au fost dotate cu echipamente medicale şi nemedicale moderne astfel încât să ajungă la standardale europene.

În prezent sunt în derulare alte două proiecte ce sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Îmbunătăţirea accesului populaţiei din Regiunea Sud-Vest Oltenia la servicii medicale de urgenţă, prin dotarea cu aparatură de înaltă performanţă”

  • are o valoare totală de 8, 2 milioane lei, din care 12,7 milioane lei alocare UE;
  • obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări și în lucrări necesare infrastructurilor sanitare pentru a îmbunătăți accesul la serviciile medicale de calitate.

„Modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”

  • are o valoare totală de 15,9 mil. lei, din care aprox. 7,4 mil. lei alocare UE;
  • obiectivul îl prezintă modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului astfel încât serviciile medicale să fie asigurate.

Sursa date și grafice: MFE

Vizualizări: 192