Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Grădinița din Lungești, Vâlcea, refăcută cu ajutorul unei investiții de peste un milion de lei

Grădinița cu program normal din satul Lungești, județul Vâlcea, a fost modernizată la standarde europene printr-o investiție care a depășit un milion de lei, susținută din fonduri nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a anunțat vineri, 03 noiembrie 2023, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. 

Banii europeni au fost folosiți pentru reabilitarea termică și modernizarea grădiniței, a căilor de acces, pentru amenajări exterioare, precum și pentru extinderea spațiului existent. De asemenea, grădinița a fost dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT.

Mai exact, lucrările au constat în mărirea și eficientizarea spațiului necesar procesului de învățământ, prin recompartimentarea sălilor de clasă, amenajarea unui birou pentru directorul instituției, a unui cabinet medical, dar și a unor grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, clădirea a fost reabilitată termic, prin termoizolarea fațadelor și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din PVC, modernizarea instalațiilor termice, sanitare și electrice, instalarea de panouri solare, a unui boiler și a unei centrale termice.

Tot în cadrul proiectului, clădirea a fost dotată cu sisteme moderne antiincendiu, antiefracție și de supraveghere video.

Proiectul a avut o valoare totală de 1,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 1,4 milioane de lei.

Investițiile au fost derulate de Primăria comunei Lungești în cadrul Axei prioritare 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Operațiunea A – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 80