Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de 200.000 euro destinat reabilitării primăriei din Borsec în vederea creșterii performanței energetice

Luni, la sediul ADR Centru din Alba Iulia a fost semnat contractul de finanțare, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, destinat îmbunătățirii gestionării energiei și reducerii consumurilor de curent și gaz la clădirea Primăriei orașului Borsec.

Cererea de finanțare cu titlul „Lucrări de reabilitare în vederea creșterii performanței energetice a primăriei din orașul Borsec” are o valoare totală de peste un milion lei, suma nerambursabilă obținută fiind de circa 200.000 euro. Investițiile vor fi susținute prin Prioritatea de Investiții 3.1.B ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

Această cerere de finanțare are ca obiectiv reducerea consumului anual specific de combustibil utilizat pentru producerea de căldură și apă caldă pentru clădirea construită în anul 1977 și care găzduiește Primăria Orașului Borsec, prin lucrări de reabilitare termică. Vor fi complet modernizate elementele de anvelopă a clădirii, va fi reabilitat sistemul de încălzire și sistemul de furnizare a apei calde de consum, inclusiv prin instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consum propriu. Prin proiect se vor face lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat și lucrări conexe, constând în reparații asupra elementelor de fațadă care prezintă pericol de desprindere, urmând a se  implementa masuri de accesibilizarea a infrastructurii, pentru a permite accesul persoanelor cu dizabilități.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii aprilie 2021, fiind necesare fonduri totale în valoare de 1.093.069,68 lei, din care mai mult de 0,89 milioane lei (aproape 200 de mii euro) reprezentând fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 176