Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru școlar reabilitat prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat că centrul „Andreea” din Râmnicu Vâlcea, aflat în administrarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, va fi reabilitat, modernizat și dotat cu fonduri europene, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Potrivit comunicatului oficial, contractul de finanțare a fost semnat miercuri, 28 februarie, de către directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Banii atrași prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia vor fi folosiți pentru reabilitarea termică, recompartimentarea și modernizarea clădirii centrului. Lucrările vor consta în izolarea pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă energetic, modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, diverse lucrări de reparații și instalarea unor sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Proiectul implementat de CJ Vâlcea are o valoare de 16,2 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 15,9 milioane de lei. Beneficiarii sunt cei 123 de copii înscriși în învățământul special (nivel preșcolar, primar și gimnazial), familiile acestora, cadrele didactice și personalul auxiliar.

Investiția va fi derulată în cadrul Priorității 3 – Eficienţă energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.1/b(i) – Promovarea măsurilor de eficiență energetică și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 52