Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Drumul din Regiunea Centru către Suceava se modernizează cu fonduri REGIO

Semnarea contractului de finanțare pentru proiectul cu titlul „Modernizare drum județean DJ 174A – Bilbor – km 20+000 – 23+423 – DJ 174C – lim. jud. Suceava km 5+000 – 11+197, pe sectorul km 5+000 – 11+197” asigură fondurile nerambursabile necesare pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a unei rute importante dinspre Transilvania către Moldova. Peste 6 kilometri de drum județean din localitatea Bilbor, județul Harghita până la limita cu județul Suceava, vor fi modernizați cu un buget 7,86 milioane lei, lucrările fiind estimate a se finaliza până în 30 octombrie 2019.

Fondurile necesare realizării acestor proiecte sunt asigurate din programul derulat la nivel regional de ADR Centru, Programul Operațional Regional 2014-2020, prin Axa Prioritară 6.1 – Proiecte nefinalizate. Valoarea totală a proiectului este de 7.867.145,26 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, este de 7.709.802,35 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 1.655.032,27 Euro). Obiectivul general al proiectului constă în modernizarea sistemului rutier pe DJ 174C până la limita județului Suceava, în scopul îmbunătățirii parametrilor relevanți, pentru creșterea vitezei de rulare, creșterea siguranței rutiere si a portantei prin DN15 – Toplița către E578.

  • Din bugetul alocat proiectului se execută lucrări de modernizare ce urmăresc aducerea structurii rutiere la parametri tehnici corespunzători categoriei de drum și asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort în circulaţie;
  • Traseul proiectat urmărește linia actuala a terenului, cu mici modificări, lățimea platformei drumului va fi de 8 metri, dintre care 6 metri lățimea carosabilului si 2x1m lățimea acostamentelor. Se va realiza profilarea acostamentelor si completarea cu balast cilindrat, după curățarea suprafețelor;
  • Se vor reabilita și decolmata 24 de podețe și se vor amenaja hidraulic albiile la intrările şi ieșirile din podețe, fiind decolmatate, curățate și reprofilate șanțurile. De asemenea, mai sunt prevăzute lucrări de marcare și semnalizare corespunzătoare a drumului, conform normelor de siguranță rutieră.

Vor beneficia de acest proiect, în mod direct, un număr de 2.629 locuitori din Municipiul Topliţa și din satul aparținător, Secu, precum și locuitorii din localitățile Drăgoioasa, Păltiniș, Coverca, Panici, din Bilbor și Saru Dornei din judeţul Suceava.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru 

Vizualizări: 193