Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Afacerea în agricultură a unei antreprenoare din Dobrogea se dezvoltă cu finanțări europene

Valeria Penu, inginer agronom care are astăzi peste 18 ani experiență, a devenit antreprenoare în anul 2009 când a deschis o societate care valorifică potențialul agricol al Dobrogei. Agro Zoo Promise SRL a început cultivarea cerealelor pe suprafețe mici arendate la Chirnogeni, lângă Negru – Vodă, în județul Constanța. Compania a cunoscut o creștere susținută, exploatând acum o suprafață de 141 de hectare de teren, din care 90 de hectare în proprietate. Dezvoltarea rapidă a companiei a fost posibilă datorită finanțărilor bancare și a accesării fondurilor europene, după cum însăși doamna Penu povestește: „Am reușit să ne dezvoltăm afacerea mult mai rapid decât dacă am fi făcut-o doar din surse proprii”.

Investiții cu ajutorul finanțărilor nerambursabile

Competitivitatea este cheie într-o piață în continuă creștere, așa cum este piața agricolă pe care activează Agro Zoo Promise SRL. Impactul tehnologiei în creșterea productivității a fost conștientizat de antreprenoare încă de la începutul activității și de aceea s-a orientat către identificarea de oportunități pentru realizarea investițiilor în companie. Agro Zoo Promise SRL a achiziționat utilaje agricole în cadrul a 3 proiecte selectate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală: prima finanțare pentru o combină și grapă cu discuri a venit în anul 2012 (155.000 euro, din care 125.000 euro valoarea sprijinului nerambursabil), continuând cu un nou proiect în 2014 și o nouă finanțare nerambursabilă în 2018 de peste 260.000 euro, din care peste 180.000 euro valoarea sprijinului nerambursabil, pentru achiziția de utilaje agricole (tractor, încărcător frontal, mașină de erbicidat, combinator, plug, remorcă, tăvălug, echipament de recoltat rapița, echipament de recoltat floarea soarelui, tocător). 

Creditele EUROBRD de investiții și creditele suport pentru pre-finanțarea granturilor aferente celor 3 proiecte PNDR implementate de societate m-au ajutat la modernizarea fermei cu utilaje agricole noi și performante, cu impact asupra creșterii calitative și cantitative a producției la hectar.”, ne-a mărturisit Valeria Penu (detalii despre produsul bancar aici).

Creșterea suprafeței cultivate posibilă datorită creditelor pentru achiziționarea terenurilor agricole acordate de BRD

Colaborarea cu BRD a început în anul 2010 și „s-a bazat mereu pe încredere și profesionalism de ambele părți. În realizarea proiectelor noastre de investiții și în desfășurarea activității curente, oferta de costuri a băncii a fost competitivă în piață în raport cu oferta concurenței.” Prin creditele pentru achiziționarea terenurilor agricole acordate de BRD (detalii aici), Agro Zoo Promise a reușit să crească suprafața de teren deținută de societate și să își mențină suprafețele compacte de teren agricol lucrat.

Valeria Penu beneficiază și de Pachetul Antreprenor Optimist și Cardul de credit Business oferite de BRD (detalii aici și aici)  

***

BRD - Groupe Societe Generale sprijină poveștile de succes și finanțările europene în agricultură.

Află ce produse ți se potrivesc aici!

 

 

 

Vizualizări: 594