Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bilantul ADR Centru pentru perioada 2007-2011: Investitii de peste 370 milioane euro in dezvoltarea Regiunii Centru

In cei patru ani si jumatate de implementare a Programului Regio la nivelul Regiunii Centru, ONG-urile si societatile comerciale au depus la sediul ADR Centru 1081 de proiecte, cu o valoare totala de aproximativ 1,6 miliarde euro.

Pana la momentul actual, au fost aprobate spre finantare 318 proiecte, care solicita peste 370 milioane euro fonduri nerambursabile. Alte 34 de proiecte se afla in etapa precontractuala, contractele de finantare nerambursabila, in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, urmand a fi semnate in lunile urmatoare. Din suma contractata, peste 100 de milioane de euro au fost deja rambursati beneficiarilor. Totodata, ADR Centru estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2012, bugetul fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio va fi contractat in proportie de 100 %.

Cele sase judete din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu au avut la dispozitie un buget de 440,36 milioane euro fonduri nerambursabile pentru a fi investit in reabilitarea si modernizarea infrastructurii urbane, rutiere, sociale, mediul de afaceri si infrastructura turistica. Proiectele contractate au dus la transformarea a principalelor municipii in poli de crestere si de dezvoltare urbana (Brasov, Tirgu Mures, Sibiu) sau in centre urbane competitive (Alba Iulia, Sfantu Gheorghe, Toplita, Miercurea Ciuc), cu o infrastructura rutiera, obiective turistice si centre sociale moderne.

„Au fost ani de munca asidua in toate cele sase judete ale regiunii, perioada in care, cu ajutorul celor ce au depus proiecte, Regiunea Centru a inregistrat rezultate pozitive. Aceste rezultate demonstreaza ca munca noastra si expertiza pe care o detinem in domeniul finantarilor nerambursabile, activitate pe care o derulam de 14 ani, sunt printre cele mai bune si eficiente. Toate aceste resurse au fost consumate pentru a aduce Regiunea Centru la un standard de viata mai bun, pentru a avea un avantaj fata de celelalte regiuni ale tarii, pentru a oferi un nivel de trai mai bun cetatenilor nostri, respectiv pentru cresterea bunastarii sociale”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 90