Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modificarile repetate si retroactive la contractele de finantare scot beneficiarii POSDRU in strada

Urmare a reactiei beneficiarilor la un nou set de modificari ale contractelor de finantare pe POSDRU, Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale chema beneficiarii la protest, miercuri, 14 septembrie 2011, incepand cu ora 10:00, la sediul AM POSDRU din Strada Scarlatescu nr. 17-19, Bucuresti.

Pichetul organizat este una dintre reactiile Coalitiei ONGuri pentru Fonduri Structurale fata de cea mai recenta modificare a contractelor de finantare din cadrul POSDRU (mai multe detalii aici). El completeaza demersul initiat de Coalitie saptamana trecuta cand organizatia a solicitat beneficiarilor ale caror proiecte urmeaza sa fie afectate de deciziile AM POSDRU sa transmita catre AM sau catre OI-uri scrisori prin care sa solicite clarificarea aspectelor cuprinse in Notificare.

Din informatiile obtinute de www.fonduri-structurale.ro de la reprezentantii Coalitiei ONGuri pentru Fonduri Structurale, numarul beneficiarilor care au raspuns la acest demers este de ordinul zecilor, AM-ul si OI-urile primind incepand de joi, circa 20-30 de scrisori de clarificare pe zi din partea organizatiilor care implementeaza proiecte pe acest program operational.

La protestul de maine si-au exprimat intentia de participare peste 100 de organizatii beneficiare si partenere care au proiecte in implementare in cadrul POSDRU si care sunt nemultumite de noua solicitare privind restituirea prefinantarilor primite, modificare ce completeaza un lung sir de nemultumiri vizand modificarile repetate si retroactive la contractele de finantare, intarzierile sistematice in rambursarea cheltuielilor si dialogul dificil intre AM POSDRU si beneficiari.

Apelul pentru protestul de maine transmis de Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale se gaseste mai jos:

„ … daca sunteti la fel de suparati ca noi din cauza nesfarsitelor probleme cu care se confruncta beneficiarii de proiecte POSDRU,
… daca v-ati saturat si voi sa asteptati cu lunile plata rambursarilor,
… daca amenintarile de tipul ‘semneaza in trei zile sau ti se reziliaza contractul’ v-au revoltat si pe voi,
… daca statutul vostru de ‘parte in contract’ a fost o gluma pentru pentru autoritatile carora le place stilul ‘unilateral’,
...
daca vreti sa vi se respecte de catre autoritatile statului calitatea de cetateni si contribuabili ai acestuia,
… daca n-aveti nicio legatura cu POSDRU sau FSE, dar nu vi se pare normal ca statul sa isi bata joc de noi,

Veniti cu noi la protest!”

Persoana de contact
Flavia Preda,
Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale,
Telefon: 0745 352 842,
E-mail: flavia@ce-re.ro

Protestul este unul autorizat, iar cei care doresc sa confirme participarea o pot face la adresa de e-mail flavia@ce-re.ro.

Pentru mai multe detalii privind initiativa Coalitiei ONGuri pentru Fonduri Structurale, click aici

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 103