Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modificări la cadrul de gestionare a fondurilor 2014-2020: Beneficiarii de pe anumite programe vor putea achita contribuția proprie pe cererile de plată până la depunerea cererii de rambursare

Vineri, 17 noiembrie 2023, au fost publicate în Monitorul Oficial o serie de modificări și completări la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014—2020.

Printre modificările aduse se numără o serie de acțiuni pentru sprijinirea beneficiarilor de proiecte în finalizarea plăților aferente proiectelor până la 31 decembrie 2023. Astfel,

  • Beneficiarii Programului Operațional Competitivitate, Programului Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman vor putea achita contribuția proprie aferentă cheltuielilor eligibile incluse în cererea de plată până la data depunerii cererii de rambursare aferente cererii de plată.
  • Începând cu data intrării în vigoare a ordonanței și până la 31 decembrie 2023, prin derogare, tranșele de prefinanțare se acordă cu condiția prezentării de către beneficiar a extrasului de cont corespunzător contului de prefinanțare și a situației plăților din tranșele de prefinanțare acordate anterior, din care să reiasă că prefinanțarea acordată anterior a fost utilizată în procent de minimum 95%. Prefinanțarea acordată poate fi utilizată inclusiv pentru plata facturilor incluse în cereri de plată pentru care nu s-a finalizat procesul de verificare și autorizare la nivelul Autorității de management/Organismului intermediar, cu condiția ca beneficiarul să solicite retragerea cererilor de plată de pe circuitul de verificare.

Pentru a consulta textul integral al OUG 101 din 16 noiembrie 2023, click aici.

Cristina Pojoga,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 987