Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare romano-germana in domeniul protectiei mediului inconjurator

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI, s-a intalnit marti, 29 mai, la sediul MMDD, cu o delegatie germana de experti in domeniul mediului, condusa de Tanja Gönner, ministrul Mediului din landul Baden-Württemberg. Cu aceasta ocazie, cei doi demnitari au semnat o Scrisoare de Intentie privind colaborarea in domeniul protectiei mediului inconjurator.

“Germania este partenerul cu care MMDD a dezvoltat o serie de proiecte de inalt nivel tehnic iar landul Baden-Württemberg este unul dintre partenerii germani cu care am colaborat si dorim sa cooperam in domeniul protectiei mediului si gospodaririi apelor”, a declarat ministrul KORODI, precizand ca dezvoltarea relatiilor bilaterale este deosebit de importanta in contextul in care problemele de mediu au impact transfrontalier iar solutionarea lor necesita o cooperare cat mai stransa la toate nivelurile: national, european si international. “Este o provocare pentru noi toti, insa cu eforturi comune putem sa atenuam efectele poluarii si sa asiguram o dezvoltare economica durabila a Europei, cu evitarea agresiunilor asupra mediului inconjurator”, a spus ministrul roman.

La randul sau, dna Tanja Gönner a declarat ca si partea germana este interesata de concretizarea unor proiecte cu MMDD, cu atat mai mult cu cat “landul Baden-Württemberg este un model de dezvoltare economica ce respecta standardele de mediu si se caracterizeaza printr-o tehnica avansata in materie de protectie a mediului”.

In cadrul intalnirii de marti, s-au abordat aspecte privind posibilitatile de cooperare in domenii ca managementul deseurilor, managementul apei si apei uzate, reabilitarea siturilor contaminate, oportunitatile de finantare a proiectelor.

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 100