Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru municipiul Roman

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat ieri, 13 decembrie, cele doua contracte de finantare prin POR incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al orasului Roman.

Obiectivul PIDU depus de municipiul Roman in cadrul Axei 1 – Sub–domeniul “Centre Urbane” il constituie dezvoltarea economica si sociala durabila a municipiului Roman, printr-o abordare integrata a problemelor.

Prin proiectul "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Roman", se va instala un sistem de supraveghere (18 camere video color mobile, 1 centru comanda, 1 monitor, 1 videorecorder, 1 dispozitiv de prelucrare a imaginii, 1 calculator), se vor crea 8 noi locuri de munca si se vor achizitiona 22 de echipamente. Valoarea totala a proiectului este de 385.282,68 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 304.576,63 lei.

"Reabilitarea infrastructurii publice urbane a municipiului Roman - zonele scuar Hotel, pietonal Stefan cel Mare, centru istoric urban Stefan cel Mare, cartierele Favorit si Cuza Voda" urmareste modernizarea infrastructurii publice urbane din zona de actiune urbana Centru – Favorit, in vederea fluidizarii traficului pietonal si rutier cu impact asupra dezvoltarii locale durabile. Valoarea totala a proiectului este de 27.731.901,96 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 21.442.818,46 lei.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 131