Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Serviciul de Salvamont din judetul Harghita se dezvolta cu fonduri europene

Turistii vor beneficia de conditii sporite de siguranta in arealul muntos din judetul Harghita, in urma implementarii proiectului „Modernizarea salvarii montane in judetul Harghita”, finantat din fonduri europene. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 7,6 milioane lei, dintre care 6 milioane reprezinta finantare prin fonduri europene nerambursabile.

Proiectul prevede construirea a trei baze Salvamont la Harghita-Madaras, Lacul Rosu si Toplita, precum si reamenajarea cu aceeasi destinatie a unui imobil existent la Harghita Bai. Cele patru baze vor fi dotate cu mijloace de interventie si echipamente specifice activitatilor de salvare montana. De asemenea, toti membrii celor patru formatii Salvamont ce vor activa in aceste baze vor beneficia de echipamente noi pentru activitatea de salvare montana. Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni.

Finantarea va fi acordata in cadrul POR, Axa 5, DMI 5.2 – „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice” al POR, proiectul fiind primul de acest gen contractat la nivel national in cadrul acestui domeniu de interventie. Contractul de finantare a fost semnat sambata, 17 aprilie 2010.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 101