Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Instruire pentru accesarea fondurilor structurale

Joi, 19 aprilie 2007, la Giurgiu, specialisti ai Compartimentului de Integrare Europeana vor participa la cursul de formare organizat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative prin UCRAP( Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice) si TAIEX (Biroul Comisiei Europene pentru Schimb de Informatii si Asistenta Tehnica.
Participantii( specialisti ai institutiilor publice din Regiunea 3 Sud Muntenia) vor fi instruiti in legatura cu implementarea proiectelor finantate prin Fondului Social European.

Informatii suplimentare
Fondul Social European(European Social Fund - ESF) a fost creat in 1960 si este principalul instrument al politicii sociale a Uniunii Europene. ESF are ca sarcina imbunatatirea oportunitatilor de angajare pentru someri si muncitori in Piata Unica, prin cresterea mobilitatii lor si prin facilitarea adaptarii la schimbarile industriale, in particular prin instruire vocationala si reinstruire, precum si prin sistemele de recrutare.
Prin intermediul sau se acorda sustinere financiara actiunilor de formare si reconversie profesionala ca si celor vizand crearea de noi locuri de munca.
Aproape 75% din interventiile acestui fond se fac pentru reducerea somajului in randul tinerilor, accentul fiind pus astazi pe ameliorarea functionarii pietei fortei de munca, pe reinsertia sociala a somerilor, promovarea egalitatii de sanse si adaptarea muncitorilor la mutatiile industriale si evolutia sistemului de productie.
Fondul Social European (FSE) este implementat la nivelul Uniunii Europene in conformitate cu Strategia Europeana de Ocupare a Fortei de Munca si se axeaza pe patru domenii principale:
- cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor,
- imbunatatirea accesului la ocupare si participare pe piata muncii,
- imbunatatirea nivelului de incluziune sociala prin combaterea discriminarii si facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor dezavantajate
- promovarea parteneriatului pentru reforma in domeniile ocuparii si ale incluziunii.

Prefectura judetului ARGES - 16.04.2007

Vizualizări: 90