Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cea mai mare reabilitare a unui drum cu bani UE, in judetul Sibiu

Un nou contract de finantare nerambursabila, prin POR a fost semnat marti, 8 septembrie 2009, la sediul Primariei orasului Agnita, judetul Sibiu. Acest proiect prevede „Reabilitarea si modernizarea arterei principale a orasului Agnita”.

Solicitantul finantarii este  orasul Agnita. Initiat si depus la sediul ADR Centru din Alba Iulia de catre Primaria Agnita, proiectul are o valoare totala de peste 21,4 milioane lei, fiind solicitate prin finantare nerambursabila peste 21 milioane lei din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.

Proiectul isi propune reabilitarea si modernizarea a patru strazi - Mihai Viteazu, Republicii, 1 Decembrie si Avram Iancu - in lungime totala de 4,55 kilometri – practic intreaga lungime a arterei principale care strabate orasul Agnita. In urma lucrarilor se vizeaza imbunatatirea accesibilitatii si mobilitatii populatiei, turistilor, bunurilor si serviciilor in zona.

Necesitatea proiectului a fost dictata de cresterea traficului de pasageri si a volumului de bunuri transportate in orasul Agnita, cu atat mai mult cu cat, tot prin fonduri POR, Consiliul Judetean Sibiu a castigat un proiect, prin care finanteaza reabilitarea DJ 106 Sibiu-Cornatel-Altina-Birghis-Agnita. Prin modernizarea strazilor din Agnita se asteapta cresterea numarului de autovehicule care vor tranzita zona centrala a orasului, estimandu-se un trafic de aproape 3500 de vehicule pentru pasageri si aproape 2200 vehicule pentru marfuri. Durata de realizare a proiectului este de 25 luni, de la data semnarii contractului. Fondurile nerambursabile solicitate prin proiect vor fi alocate prin Programul Operational Regional - Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.1: „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia /reabilitarea soselelor de centura” si vor fi gestionate prin intermediul ADR Centru, care are calitatea de Organism Intermediar pentru derularea programului REGIO in Regiunea Centru.

„La sfarsitul anului trecut a fost semnat la Sibiu contractul pentru finantarea DJ 106 Sibiu-Agnita. Ne bucura faptul ca exista continuitate in programare si dezvoltare, prin depunerea acestui proiect, care asigura modernizarea arterelor din Agnita. Fondurile disponibile prin REGIO pentru drumuri judetene si strazi urbane au fost cele mai solicitate, dar necesarul de finantare este mult mai mare decat alocarile bugetare din aceasta perioada de programare. Speram ca experienta pozitiva dobandita de judetul Sibiu si de orasul Agnita, prin implementarea proiectelor pe care le deruleaza in domeniu, vor deveni exemple de bune practici pentru cei ale caror proiecte nu au beneficiat de resurse nerambursabile in perioada 2007-2013, dar au proiecte bune, care pot beneficia de finantare in urmatoarea perioada, incepand cu 2014”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 116