Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Culturile, irigate cu fonduri europene!

Proiectele avand ca obiect amenajari de imbunatatiri funciare vor putea fi finantate prin PNDR

Proiectele avand ca obiect amenajari de imbunatatiri funciare realizate pe domeniul public sau privat si pentru care proprietarul sau administratorul acestora asigura accesul liber la infrastructura realizata, vor putea fi finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, prin PNDR, a decis Guvernul printr-o Hotarare adoptata in sedinta de ieri, 5 august 2009. Potrivit actului normativ, finantarea publica nerambursabila a proiectelor din categoria mentionata este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

"Am dat posibilitatea ca si pentru sistemele de irigatii sa poata fi accesate fonduri comunitare destinate dezvoltarii agriculturii", a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Hotararea adoptata de Guvern ofera posibilitatea unui solicitant de a depune in acelasi timp mai multe proiecte pentru masuri diferite din cadrul PNDR, pentru a fi cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. De asemenea, un solicitant poate depune proiecte pentru a fi cofinantate din FEADR si in situatia in care are in derulare proiecte de investitii diferite, finantate prin Programul SAPARD.

Noile reglementari adoptate de Guvern modifica HG 224/2008 care stabileste cadrul general pentru aplicarea procedurilor de evaluare, selectie, contractare, achizitii, plata, control si monitorizare aferente proiectelor cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, prin PNDR.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 78