Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inaugurarea Institutului Euroregional de Cooperare Culturala, Iasi

In data de 14 martie 2007 prefectul Gabriel Berca si viceprimarul Constantin Scripat au participat la inaugurarea Institutului Euroregional de Cooperare Culturala, la Palatul Culturii din iasi. Acest institut este infiintat sub Inaltul Patronaj al AS Printului Radu de Hohenzolerrn-Veringen.

Obiectivul general al acestui institute este formarea unei arii culturale comune pentru cetatenii europeni din Euroregiunea « Siret-Prut-Nistru » si Euroregiunea “Prutul de Sus”, prin intensificarea cooperarii culturale intre creatori, operatori culturali si institutiile culturale, cu accent pe dezvoltrea identitatii europene.

Obiectivele specifice ale noului organism creat vizeaza crearea de locuri de munca in sfera cultural si economica pentru tinerii si femeile aflate in somaj din Euroregiunile « Siret-Prut-Nistru » si « Prutul de Sus », dezvoltarea cercetarii culturale si promovarea formarii in domeniul managementului cultural in euroregiunile mentionate, precum si incurajarea circulatiei transnationale a lucrarilor si a produselor culturale si artistice din aceste regiuni.

Inaugurarea noului institut a beneficiat de prezenta AS Printul Radu, Amabasadorul Marii Britanii precum si 4 prefecti si un subprefect din Regiunea Nord-Est, respectiv : Bacau, Iasi, Botosani si Neamt si subprefectul de Vaslui.

Fondatorii Institutului au evidentiat necesitatea crearii unui consortiu cultural al Regiunii Nord-Est, consortiu care sa sprijine piata culturala si promovarea vietii culturale, atat de bogate in aceasta regiune.

Inaltii functionari prezenti si-au declarat intreaga disponibilitate pentru crearea acestui consortiu si pentru o implicare activa a tuturor judetelor din regiune pentru promovarea intereselor de cooperare euroregionala in Moldova istorica.

Prefectura judetului BACAU - 15.03.2007

Vizualizări: 102