Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Al doilea Comitet Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare

Autoritatea de Management pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, în colaborare cu Autoritatea Nationala din Serbia, a organizat în data de 5 martie a.c., cea de a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare, la Vrsac, in Republica Serbia.

Comitetul Comun de Monitorizare are drept scop supervizarea implementarii Programului si raspunde de adaptarea strategica a acestuia. Astfel, Comitetul Comun de Monitorizare trebuie sa asigure calitatea si eficacitatea implementarii programului si a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost înfiintat si este alcatuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor doua state partenere.

In cadrul reuniunii a fost subliniata necesitatea ca ambele state partenere în program sa faca eforturi în identificarea unor solutii la problemele ce tin de implementarea Programului iar aceste solutii sa fie în spiritul cooperarii între cele doua state si în interesul programului. De asemenea, Autoritatea de Management si-a reiterat intentia de a lansa primul apel pentru propuneri de proiecte la sfârsitul lunii martie.
La aceasta reuniune au fost adoptate urmatoarele documente:

  • Regulamentul de organizare si functionare al Comitetului Comun de Monitorizare,
  • Planul de comunicare aferent programului,
  • Planul multi-anual de evaluare a programului si strategia de asistenta tehnica.

De asemenea a fost discutata forma finala a pachetului aplicantului pentru toate axele prioritare, urmând ca acest document sa fie aprobat ulterior.
De regula, Comitetul se va reuni de doua ori pe an, organizarea acestuia revenind unuia dintre statele partenere pe baza principiului rotatiei.


sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 100