Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Campusul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, modernizat prin PR Nord-Vest

ADR Nord-Vest a anunțat semnarea unui contract de finanțare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru modernizarea campusului Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Conform comunicatului oficial, investiția contribuie la îmbunătățirea infrastructurii educaționale a uneia dintre cele mai importante universități din regiune și la facilitarea accesului egal și incluziv la educație și formare de calitate pentru cei 19.000 de studenți înscriși, cât și pentru viitoarele generații de ingineri.

Valoarea proiectului este de peste 6 milioane de euro. Procesul de renovare va include lucrări de reabilitare structurală, acțiuni de termoizolare și creștere a eficienței energetice, cât și lucrări de modernizare a instalației termice. Sălile de curs vor fi dotate cu mobilier modern, scaune ergonomice, table și panouri pentru notițe. Laboratoarele vor fi echipate cu sisteme electronice, sisteme de calcul de înaltă performanță, componente hardware, dispozitive de stocare, kituri de roboți și platforme pentru programare și testare. De asemenea, vor fi amenajate zone de recreere și studiu individual pentru cei aproape 5.000 de studenți ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și respectiv ai Facultății de Automatizări și Calculatoare.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 60