Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru: S-a lansat apelul pentru școli!

În calitate de Autoritate de Management pentru Programul „Regiunea Centru” (PR Centru), Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a lansat ieri, 28 martie 2024, apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limită de depunere, pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor educaționale pentru învățământul obligatoriu din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Este vorba despre o alocare de peste 16,9 milioane euro, sume nerambursabile, pentru Intervenția 6.1.2: Învățământul primar și secundar, din cadrul Acțiunii 6.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, care este inclusă în Prioritatea de Investiții 6 – ”O Regiune educată”, din Programul „Regiunea Centru”.

Solicitanți eligibili în cadrul acestui apel de proiecte pot fi unitățile administrativ-teritoriale aflate pe teritoriul Regiunii Centru (județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), atât din mediul rural, cât și din mediul urban și parteneriatele între:

  • UAT-uri și unitatea de învățământ subiect al cererii de finanțare
  • UAT-uri și unitățile de cult din cadrul cultelor recunoscute în România.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 400.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăși 5.000.000 euro.

Intervențiile acestui apel vor viza, ca investiție de bază, investiții în infrastructura unităților publice de învățământ, inclusiv dotarea acestora, pentru a se crea condiții optime pentru desfășurarea activităților educaționale, conform standardelor de calitate în vigoare.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/2021+ în perioada 28.05.2024, ora 12:00 – 27.09.2024, ora 12:00.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 644