Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidul pentru Programul Național Reducerea Abandonului Școlar - Runda a II-a (seria a 3-a), lansat în consultare

Ministerul Educației a lansat ieri, 25 aprilie 2024, în consultare publică Ghidului solicitantului - Schema de Granturi Programul Național Reducerea Abandonului Școlar - Runda a II-a (seria a 3-a).

Scopul principal al schemei îl reprezintă prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la secundar superior — liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Apelul se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat, acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu, care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial (clasele V-VIII), astfel cum sunt menționate în Anexa 17.

Alocarea financiară totală este de 105 milioane de euro.

Activitățile eligibile includ:

  • activități pedagogice și de sprijin;
  • activități extracurriculare;
  • lucrări minore, achiziționarea de bunuri
  • subvenții pentru elevii din grupuri vulnerabile de asigurare a tranziției din învățământul secundar inferior către învățământul secundar superior pentru finalizarea învățământului obligatoriu;
  • parteneriate cu ONG-uri pentru activități de sprijin și/sau extracurriculare.

Observațiile și recomandările pot fi trimise pe adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro în perioada 25 aprilie - 16 mai 2024.

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Educației

Vizualizări: 273