Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Sănătate: Ghidul privind investițiile în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului, lansat în consultare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat joi, 21 martie 2024, în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru Apelul de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat” din cadrul Priorității 7: Măsuri care susțin domeniile oncologie și transplant, FEDR,  Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5.

Solicitanții eligibili sunt unități sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancer- spitale județene care au secții de oncologie.

Alocarea totală pentru apelurile de proiecte este de 20 milioane de euro, din care 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.

Acțiunile sprijinite prin apelul de proiecte sunt investiții de tipul dotare cu echipamente în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.laboratoare.oncologie@mfe.gov.ro până la data de 12.04.2024.

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 188