Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eveniment online: Cum să folosești crowdfundingul în afacerea ta

Crowdfundingul este o metodă de a obține capital pentru o idee, un produs sau un serviciu original prin participarea financiară a comunității. Crowdfundingul, ca metodă alternativă de finanțare, ia mai multe forme, însă fiecare dintre ele pornește de la aceeași premisă: o afacere primește finanțare de la susținătorii săi.

Pe 21 martie, echipa fonduri-structuale.ro/consolid8 explică într-un eveniment online cum funcționează crowdfundingul și cum îl poți folosi pentru a-ți finanța un nou produs verde pe care îl dezvolți, un produs creativ sau doar o idee faină la care lucrezi.

În cadrul evenimentului vei afla:

  • Care sunt tipurile de crowdfunding și pentru cine sunt potrivite 
  • Comparații și sinergii între crowdfunding și granturi (cum pot fi folosite împreună)
  • Cum să îți construiești o campanie de crowdfunding (care sunt elementele unei campanii)
  • Regulile campaniilor de crowdfunding 
  • BONUS: Vei putea afla tips & tricks de la Studiogovora, echipa care a dezvoltat ultima campanie finalizată cu succes pe consolid8! 

Cei care în urma evenimentului vor dori să își dezvolte propria campanie pe consolid8, vor putea beneficia de sprijinul nostru gratuit până la finalul lunii aprilie 2024.

Data eveniment: 21 martie 2024

Ora: 16.00 – 17.30

Format: online, via zoom; Evenimentul va fi organizat în limba engleză 

Înregistrările se realizează aici.

***

Despre crowdfundingul prin recompense

Acest tip de crowdfunding presupune susținerea financiară din partea comunității în schimbul promisiunii unei recompense (produs sau serviciu). Mai exact spus, susținătorii au la dispoziție mai multe recompense de diverse valori din care pot alege, putând să contribuie la atingerea obiectivului de finanțare al campaniei. Ulterior, aceștia primesc produsele sau serviciile pentru care au optat. 

Exemple de campanii pe consolid8

  • Oilright a strâns bani pentru echipamente de procesare ulei uzat și digitalizare; Recompensele au fost lumânările produse cu uleiul uzat, dar și experiențe oferite de partenerii săi
  • Moara de hârtie a strâns bani pentru Bucătăria Dealu Morii. Banii i-au ajutat să pornească activitățile și să plătească bucătăresele.
  • Conacul Nucu a strâns fonduri pentru lucrări. Au oferit recompense experiențele din cadrul conacului și bunătățile de la producătorii locali

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului SME4GREEN, co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul „Single Market Program”.

Vizualizări: 418