Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cauți finanțare pentru un proiect nou care se adresează comunității tale? Te ajutăm să construiești o campanie de crowdfunding!

Ești o asociație/fundație și dezvolți o activitate nouă pentru comunitatea ta?

Ești o întreprindere socială care vrea să își diversifice aria de impact?

Te ajutăm să strângi bani de la susținătorii tăi!

Printr-o campanie de crowdfunding poți să obții în avans de la comunitatea ta sprijinul financiar care să te ajute să lansezi o nouă activitate/un nou produs. O campanie de crowdfunding prin recompense te poate ajuta să ieși din „bula” ta și să ajungi către noi piețe/noi utilizatori. La consolid8, sprijinim antreprenorii sociali și cei din industriile creative să își activeze comunitățile și să își valideze produsele/serviciile noi pe piață.

Vom selecta 3 campanii pe care le vom ajuta să își spună povestea și să își crească comunitățile până la finalul anului 2023.

De ce ai nevoie:

  • De o minimă comunitate în jurul organizației/produsul tău; Cei din comunitatea ta sunt primii care vor începe să pună în mișcare „bulgărele de zăpadă”
  • O idee pentru o activitate sau un produs unice/în premieră, care să necesite sprijinul comunității tale
  • O formă juridică de organizare care să îți permită să facturezi serviciile/produsele tale. O campanie de crowdfunding prin recompense presupune practic o vânzare în avans
  • Timp pe care să îl investești în campanie (atât în faza de pregătire a campaniei, cât mai ales în timpul ei)

Ce îți oferim noi:

  • Acces gratuit la platforma consolid8
  • Sprijin în construirea campaniei (brainstorming recompense, consultarea comunității, feedback fir epic campanie)
  • Sprijin în realizarea key-visuals grafice pentru campanie
  • Sprijin în promovare prin activarea comunității consolid8/fonduri-structurale.ro

Dacă vrei să fii una din cele 3 organizații sprijinite de noi, înscrie-te aici. Te vom contacta apoi să înțelegem mai bine nevoile tale.

***

Despre crowdfundingul prin recompense

Acest tip de crowdfunding presupune susținerea financiară din partea comunității în schimbul promisiunii unei recompense (produs sau serviciu). Mai exact spus, susținătorii au la dispoziție mai multe recompense de diverse valori din care pot alege, putând să contribuie la atingerea obiectivului de finanțare al campaniei. Ulterior, aceștia primesc produsele sau serviciile pentru care au optat. 

Exemple de campanii pe consolid8

  • Oilright a strâns bani pentru echipamente de procesare ulei uzat și digitalizare; Recompensele au fost lumânările produse cu uleiul uzat, dar și experiențe oferite de partenerii săi
  • Moara de hârtie a strâns bani pentru Bucătăria Dealu Morii. Banii i-au ajutat să pornească activitățile și să plătească bucătăresele.
  • Conacul Nucu a strâns fonduri pentru lucrări. Au oferit recompense experiențele din cadrul conacului și bunătățile de la producătorii locali

Despre proiect

Sprijinul este oferit în cadrul proiectului consolid8, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Horizon Europe. Mai multe detalii aici.

Vizualizări: 1242