Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Anunț privind implementarea proiectului „Reabilitarea Ansamblului Bisericii Reformate din LUTIȚA (Biserica reformată și Zid de incintă cu turn de poartă)”

Anunț privind implementarea proiectului „Reabilitarea Ansamblului Bisericii Reformate din LUTIȚA (Biserica reformată și Zid de incintă cu turn de poartă)”

Parohia Reformată Lutița, județul Harghita implementează Proiectul cu titlul „Reabilitarea Ansamblului Bisericii Reformate din LUTIȚA (Biserica reformată și Zid de incintă cu turn de poartă)”, finanțat prin Programul Operațional Planul Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV. Coeziunea socială și teritorială, Componenta C11.Turism și cultură, Investiția I1 - Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Programul România atractivă, Măsura Modernizarea /reabilitarea siturilor turistice.

Ansamblul Bisericii Reformate din LUTIȚA, este un monument de patrimoniu cu origini medievale, situat în Transilvania. Acest proiect ambițios își propune să aducă la lumină și să conserve valoarea istorică și culturală semnificativă a ansamblului, care include biserica reformată și zidul de incintă cu turnul de poartă.

Informații despre proiect:

  • Valoarea totală a proiectului: 13.998.567,51 RON
  • Valoarea maximă a finanțării nerambursabile: 9.074.758,30 RON iar 1.716.132,48 RON reprezintă TVA
  • Data începerii proiectului: octombrie 2022
  • Data finalizării proiectului: octombrie 2025
  • Codul proiectului de finanțare: PNRR-RUE: 48

Scopul principal al proiectului este restaurarea și punerea în valoare a ansamblului bisericii, cu accent pe lucrări de reabilitare și restaurare atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii, lucrări de consolidare structurală, tratamente pentru crăpături și fisuri, precum și îmbunătățirea instalațiilor electrice. De asemenea, proiectul include realizarea unui sistem subteran pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește nu doar conservarea și restaurarea unui monument istoric de valoare națională, dar și creșterea atractivității culturale și turistice a regiunii. Aceasta reprezintă o oportunitate unică de a reda vieții un patrimoniu cultural de neînlocuit și de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunității locale.

Contact: Parohia Reformată Lutița

Sat Lutiţa, Com. Mugeni, Nr.308, județul Harghita, România,

E-mail: agyagfalvireformatus@gmail.com,

Tel: 0040-740 699 986

[P]

Vizualizări: 55