Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova: A început sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024!

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a anunțat joi, 1 februarie 2024, deschiderea sesiunii de finanțare de proiecte pentru anul 2024.

Asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizațiile neguvernamentale, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat, din România și din afara frontierelor țării, pot trimite cererile de finanțare prin e-mail (scan PDF), în perioada 1 februarie – 1 martie, orele 23:59 la adresa programe@drrm.gov.ro.

Pot fi finanțate proiecte care derulează activități ce vin în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova, desfășurate în acest an, pe domeniile: 

  • Cultură - păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice românești din Republica Moldova, precum și întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova.
  • Mass-media - păstrarea și afirmarea identității culturale românești a cetățenilor din Republica Moldova, promovarea României și a valorilor românești în Republica Moldova, prin sprijinirea mass-mediei de expresie românească din Republica Moldova.
  • Educație - păstrarea și afirmarea identității lingvistice a cetățenilor din Republica Moldova și formarea noii generații, care să reprezinte România și interesele românești în Republica Moldova.
  • Spiritualitate și tradiție - păstrarea identității spirituale și respectarea libertății religioase românești din Republica Moldova.
  • Societatea civilă - sprijinirea, consolidarea și extinderea mediului asociativ și solidaritatea pe care societatea civilă o generează în Republica Moldova.

Descarcă documentele

Sursa: DRRM

Vizualizări: 314