Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UMP începe proiectarea pentru consolidarea și reabilitarea Așezămintelor „Ion. I.C. Brătianu” din București și a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova

Unitatea de Management a Proiectului - UMP a anunțat că în data de 20 decembrie 2023, au fost semnate contractele privind serviciile de elaborare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (D.A.L.I.) pentru consolidarea și reabilitarea a două importante obiective culturale: Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din București și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Investițiile sunt finanțate prin Acordul-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitării patrimoniului construit și modernizării unor clădiri culturale din România.

Valoarea contractului atribuit pentru consolidarea și restaurarea a Așezămintelor „Ion. I.C. Brătianu” din București este de 184.000 de euro (fără TVA).

Contractul pentru serviciile de elaborare a D.A.L.I. pentru consolidarea și reabilitarea Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova este în valoare de 234.000 de euro (fără TVA).

Pe lângă aceste două obiective de investiții, prin Acordul-cadru de împrumut dintre România și BDCE, mai sunt finanțate realizarea proiectării și execuția lucrărilor pentru alte monumente istorice și clădiri cu destinație culturală: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Teatrul Naţional şi Opera Română din Cluj-Napoca, Vila „Florica” de la Ștefănești, Conacul „Vârnav Liteanu” de la Liteni, Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 din Timișoara, o nouă sală de concerte destinată Operei Naționale Române din Iași.

Costul total net al acestor investiții se ridică la 270 milioane de euro, din care 216 milioane de euro (80% din cost) provin din împrumutul de la BDCE și 54 milioane de euro (20% din cost) din contribuția de la bugetul de stat.

Sursa: UMP

Vizualizări: 67