Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Produs dezvoltat prin POR, premiat la cel mai important târg de infrastructură aeroportuară din lume

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat că o companie din Petroșani a fost premiată pentru cel mai bun produs la categoria „GSE - ground suport equipment”, în cadrul celui mai important târg de infrastructură aeroportuară din lume, la Munchen.

Este vorba de Polaris 2.0, un sistem de balizaj portabil pentru pistele de aterizare/ decolare, realizat în urma unui proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Sistemul de lămpi pentru aeroporturi și aerodromuri a fost apreciat de juriul Inter Airoport Innovation Awards, datorită inovațiilor sale.

Înregistrat la OSIM în toamna aceasta, Polaris 2.0 a fost dezvoltat printr-un proiect pilot finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 1,27 milioane de lei, dintre care 964.000 de lei sunt fonduri nerambursabile. În cadrul acestui proiect, a fost achiziționată linia pilot de fabricație a produsului, iar acesta poate fi realizat în serie. De altfel, în urma premiului câștigat la Munchen, mai multe aeroporturi din lume și-au manifestat intenția de a achiziționa sistemul de la compania din Petroșani.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 104