Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primăria Capitalei: A fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru spitalele „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”

Primăria Municipiului București a anunțat joi, 17 august 2023, că a fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru trei proiecte importante depuse de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Unul dintre ele vizează construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar alte două - dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.

La Spitalul „Filantropia” se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienților critici nou-născuți la 25 de paturi (de la 12 existente). Astfel, se va construi o nouă clădire în partea de vest a unității, cu funcțiunea de terapie intensivă, care va respecta standardele naționale și europene și va avea dotări de înaltă performanță și aparatură medicală adecvată. Totodată, prin acest proiect vor fi îmbunătățite și programele de screening/prevenție malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității.

De asemenea, la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” se vor dezvolta secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți prin investiții semnificative în echipamente medicale adecvate, prin îmbunătățirea programelor de screening/prevenție retinopatiei prematurității.

Sursa: Primăria Municipiului București

Vizualizări: 172