Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru reabilitarea rețelei urbane de drumuri din Călimănești

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat luni, 7 august 2023, că rețeaua urbană de drumuri din Călimănești a fost reabilitată cu fonduri europene.

Ca rezultat al investițiilor europene, cei aproximativ 8.000 de locuitori ai orașului Călimănești beneficiază de o infrastructură stradală reabilitată. Astfel, un număr de 34 de străzi din stațiunea Călimănești-Căciulata au fost modernizate, prin lucrări de asfaltare, amenajarea trotuarelor și realizarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale.

Infrastructura rutieră modernizată și reabilitată prin acest proiect asigură acum premisele necesare pentru dezvoltarea zonei. Îmbunătățirea condițiilor de circulație pentru populația din zonă și pentru vizitatori contribuie la creșterea economică și a turismului printr-un acces mai facil la obiectivele turistice și culturale.

Proiectul implementat de Primăria orașului Călimănești a avut o valoare totală de 20,1 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 19,4 milioane de lei, iar investițiile au fost derulate în cadru Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 168