Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Vizită de lucru pentru verificarea stadiului lucrărilor unor proiecte din județul Hunedoara

Adrian-Ioan Veștea s-a aflat marți, 2 august 2023, într-o vizită de lucru în județul Hunedoara, unde s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din județ, pentru a discuta despre prioritățile de dezvoltare locală și pentru a verifica stadiul lucrărilor la obiective aflate în implementare și care primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În orașul Călan, prin Agenția Națională de Locuințe se construiește un bloc cu 40 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în valoare de 10.332.219,27 de lei. Obiectivul este realizat pe un regim de înălțime de St + P + 3E (subsol tehnic, parter și 3 etaje) și are ca termen de finalizare luna noiembrie a acestui an.

Tot în Călan, Compania Națională de Investiții (CNI) finanțează cu 9.578.661 de lei construcția unei săli de sport cu tribună de 180 de locuri, al cărei termen de finalizare este luna decembrie. Sala, construită după un proiect tip al CNI, este dedicată, în principal, uzului didactic, dar va putea fi utilizată și de restul comunității la sfârșit de săptămână sau în perioada vacanțelor, pentru practicarea unor sporturi precum handbal, baschet, tenis sau volei.

Compania Națională de Investiții va realiza, în județul Hunedoara, alte trei proiecte de investiții, în valoare totală de peste 20,7 milioane de lei, ale căror contracte de finanțare au fost semnate marți, în prezența ministrului Veștea.

Un obiectiv vizează construirea unei săli de sport în orașul Uricani, o altă investiție prevede reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea grădiniței din satul Băcia.

Cel de-al treilea proiect are ca obiectiv amenajarea unei clădiri în satul Tustea din comuna General Berthelot, care va găzdui Muzeul Dinozaurilor din Transilvania; comuna este situată în aria Geoparcului Dinozaurilor din Țara Hațegului, care face parte din reţeaua globală a geoparcurilor, zona fiind recunoscută ca sit UNESCO din 2015.

În urma reamenajării, clădirea va fi reconfigurată astfel încât să fie funcțională pentru activitatea de muzeu, cu rol primordial în susţinerea programelor educaţionale și de cercetare din zonă, crearea de locuri de muncă, precum și atragerea de finanţatori și parteneriate, existând posibilitatea realizării unui traseu turistic regional „Drumul Dinozaurilor în Transilvania”, alături de DINOPARK din Râşnov și muzeele din Sebeș și Cluj.

Ministrul a verificat și stadiul lucrărilor de reabilitare a drumului comunal 48B din comuna Romos (care face legătura cu DN 7 - Halta Geoagiu spre Cugir, prin satul Romos - Romoșel), obiectiv finanțat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Proiectul, în valoare de 18.604.618,31 lei, din care 9.800.000 lei sunt alocați de la bugetul de stat, prevede reabilitarea a 12 km de drum, stadiul de execuție a lucrărilor fiind, în prezent, de 36%.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 106