Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Dezvoltării a verificat stadiul unor proiecte finanțate prin Compania Națională de Investiții

Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a verificat, vineri, 30 iunie 2023, stadiul lucrărilor unor proiecte pe care le finanțează ministerul, prin Compania Națională de Investiții, în Brașov.

Primul obiectiv vizitat a fost Sala polivalentă din municipiu, în valoare de 356.735.894,75 de lei, pentru care lucrările au început în septembrie 2022 și care are, ca termen estimat de finalizare, luna octombrie 2025. Complexul multifuncțional va avea o capacitate totală de 11.233 de locuri și va include o sală de sport, o sală de antrenament, anexe sportive și sociale (vestiare, săli de recuperare, grupuri sanitare, sală de forță, cabinete medicale), spații administrative și tehnice, o parcare subterană cu o capacitate de 74 de locuri și o parcare supraterană de 10 locuri pentru auto, 2 pentru autocare, 3 pentru autocamioane și 2 locuri pentru Platforma Car TV; obiectivul va avea și spații pentru conferințe, spații destinate publicului, o zonă de promenadă (cu o scenă în aer liber și gradene), două case de bilete, umbrare și gradene terasate, precum și alei pietonale și spații pentru promenadă.

Ministrul a verificat și stadiul lucrărilor de construire a căminului studențesc al Universității „Transilvania” din Brașov, în valoare de 34.238.147,77 de lei, care va avea o capacitate de 206 locuri dispuse în 103 camere. Fiecare cameră va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider și etajere) și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea, cu un regim de înălţime 2S+P+4E+5Eretras+6Eretras, va avea o suprafață desfășurată de 5.598 mp și va fi prevăzută și cu spații comune (săli de lectură, spălătorie/uscătorie, sală de mese sau chicinetă) și cu parcare subterană cu o capacitate de 34 de locuri.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul Veștea s-a întânit și cu proiectanții și constructorii implicați în reabilitarea și modernizarea DJ102I Valea Doftanei (jud. Prahova) - Brădet (jud. Brașov). Investiția, în valoare de 405.405.438 de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea drumului pe o lungime totală de 25,63 km, reprezintă un traseu strategic care face legătura între sudul și centrul țării. Viabilizarea acestui drum județean are ca scop și decongestionarea traficului și fluidizarea circulației de pe DN1 (Valea Prahovei) și DN1A, prin descărcarea traficului ușor și mediu de pe DN1.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 146