Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat miercuri, 28 iunie 2023, faptul că unul dintre liceele istorice ale Timișoarei își va recăpăta strălucirea cu ajutorul fondurilor europene.

Clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu e în plin proces de reabilitare și modernizare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările sunt în curs de desfășurare și au atins un stadiu de aproape 35%. 

În urma lucrărilor de săpături de la corpul B s-au descoperit porțiuni din zidul cetății Timișoarei. De altfel, construcția ridicată între 1899 și 1900 pentru a adăposti o şcoală de arte şi meserii a fost prima clădire ridicată pe locul fostelor ziduri şi bastioane ale cetăţii din vecinătatea castelului Huniazilor, care fuseseră dărâmate cu puţin timp în urmă.

Peste 32 de milioane de lei, dintre care 28 de milioane sunt fonduri nerambursabile sunt investiți în reabilitare, achiziția de echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare; precum și în creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități la serviciile educaționale.

Conform proiectului, lucrările ar urma să fie finalizate până în ultimul trimestru al acestui an. 

Proiectul este implementat prin axa 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile

Sursa: Facebook ADR Vest

Vizualizări: 111