Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul alocat pentru Regiunea București-Ilfov a fost rezervat integral în primele nouă minute de la deschidere!

Vineri, 19 mai 2023, s-a deschis sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea București – Ilfov.

Bugetul de 99.860.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele nouă minute prin înscrierea unui număr de 4.993 de persoane fizice.

„Ni s-a reconfirmat interesul pe care oamenii îl au față de acest program. Există o cerere foarte mare pentru subvenția de 20.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, iar înscrierile de astăzi s-au desfășurat în cele mai bune condiții. Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, în limita bugetului alocat fiecărei regiuni.”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, vor continua conform următorului calendar disponibil aici.

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59.

Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt:

  • În prima zi: 10:00 – 23:59;
  • a doua zi: 0:00 – 23:59;
  • treia zi: 0:00 – 23:59.

Sursa: AFM

Vizualizări: 487