Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Sănătate: Ghidurile solicitantului pentru deschiderea a 2 apeluri în valoare de 2 miliarde euro pentru finanțarea infrastructurii de sănătate, lansate în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a lansat ieri, 16 mai 2023, în consultare publică următoarele ghiduri:

Investiții în infrastructuri spitalicești noi: spitale județene, spitale județene de urgență, spitale monospecialitate 

Apelul este dedicat exclusiv entităților publice, solicitanți eligibili fiind:

  • Unități administrativ-teritoriale (UAT), definite conform Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, care au în coordonare /subordonarea /autoritate unități spitalicești sau dețin în administrare infrastructuri spitalicești menționate la b) și c);
  • Spitale județene/județene de urgență, inclusiv clinice județene de urgență/ clinice de urgență;
  • Spitale monospecialitate, inclusiv institute monospecialitate care desfășoară activitate medicală spitalicească și prespitalicească aflate în coordonarea/ autoritatea/ subordonarea Ministerului Sănătății, inclusiv autorităților și instituțiilor publice centrale din sfera apărării şi ordinii publice și siguranței naționale, respectiv Academiei Române. Nu vor fi eligibile următoarele categorii de unități sanitare publice cu paturi: spitale psihiatrie, recuperare reabilitare, TBC, paliație.
  • Parteneriate între autoritățile și instituțiile publice locale și/ sau centrale și unitățile sanitare publice.

Alocarea financiară a apelului de proiecte este de 1.550.000.0000 euro din care:

  • 1.500.000.000 euro aferenți regiunilor mai puțin dezvoltate (Centru; Sud Muntenia; Sud Vest Oltenia; Sud Est; Nord Est; Nord Vest și Vest);
  • 50.000.000 aferenți regiunii mai dezvoltate (București-Ilfov).

Tipurile de activități eligibile care vor fi finanțate în contextul apelului de proiecte sunt cele care vizează investiții de tip extindere (inclusiv lucrări de conectare la clădiri existente)/construcție nouă și dotare cu echipamente medicale (inclusiv digitalizare) în infrastructura spitalelor județene/județene de urgență, spitalelor monospecialitate.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.judetene.mono@mfe.gov.ro până la data de 09.06.2023.

Descarcă documentele

Investiții în infrastructura publică a spitalelor orășenești și municipale

Apelul este dedicat exclusiv entităților publice, solicitanți eligibili fiind:

  • Unități administrativ-teritoriale (UAT), definite conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, care au în coordonare /subordonare/ autoritate unități spitalicești sau dețin în administrare infrastructuri spitalicești de tipul spitale municipale și orășenești, inclusiv spitale municipale de urgență;
  • Spitale publice mici, municipale și orășenești, inclusiv spitale municipale de urgență;
  • Parteneriate între autoritățile și instituțiile publice locale și/ sau centrale și unitățile sanitare publice.

Alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 425.000.000 euro. Apelul este dedicat regiunilor mai puțin dezvoltate.

Tipurile de activități eligibile care vor fi finanțate în contextul apelului de proiecte vizează investiții de tip extindere (inclusiv lucrări de conectare la clădiri existente)/ construcție nouă/ modernizare/ reabilitare și dotare în infrastructura publică a spitalelor orășenești și municipale.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.orasenesti.municipale@mfe.gov.ro până la data de 09.06.2023.

Descarcă documentele 

Sursa: MIPE

Vizualizări: 1156