Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul „Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat vineri, 12 mai 2023, faptul că în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul „Anghel Saligny” au fost depuse 375 de cereri, de către 310 unități administrativ-teritoriale.

Această rundă a fost deschisă exclusiv pentru județele Bistrița-Năsăud, Brăila, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți și Vrancea, pentru care, în urma repartizării tuturor sumelor pentru finanțarea obiectivelor de investiții care se încadrează în Program, au mai rămas fonduri disponibile.

Suma totală a cererilor de finanțare este de 4.483.782.728,39 de lei, în condițiile în care bugetul alocat acestui apel de proiecte a fost de 1.236.793.353,89 lei.

„Accesul la apă și canalizare este un serviciu de bază, nu un lux, iar faptul că au fost depuse cereri de finanțare pentru o sumă aproape de patru ori mai mare față de cea alocată arată că este nevoie de acest instrument de finanțare.”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Potrivit comunicatului oficial, cele mai multe proiecte au fost depuse de 132 de localități din județele Galați, Dolj și Mehedinți, pentru 155 de proiecte care vizează lucrări la sistemele de apă și canalizare.

Autoritățile locale din cele 10 județe au avut la dispoziție, timp de 30 de zile, începând din 10 aprilie, platforma digitală investiții MDLPA, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare.

„27% dintre unitățile administrativ-teritoriale din România nu au acces la o rețea de apă, iar 57% nu beneficiază de canalizare, din acest motiv este nevoie de Programul de investiții „Anghel Saligny”, a menționat ministrul.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 267