Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Drum județean modernizat cu fonduri europene, în Gorj

Banii europeni atrași prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost șansa dezvoltării infrastructurii rutiere și în județul Gorj. Mai multe proiecte implementate de Consiliul Județean (CJ) Gorj au avut ca scop asigurarea unei infrastructuri de transport regionale şi locale moderne şi durabile, dezvoltarea economiei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor.

Modernizarea drumului județean 675B, ce traversează localitățile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ 675C, care face obiectul unui alt proiect finanțat în cadrul POR 2014-2020, este importantă pentru asigurarea conexiunii indirecte cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T. Mai exact, DJ 675B pornește din DN 67, care leagă Drobeta-Turnu Severin de Râmnicu-Vâlcea prin Târgu Jiu, și se încheie în localitatea Alimpeşti, unde intersectează DJ 675C, prin care asigură legătura cu DN 67B.

Proiectul a vizat, pe lângă asfaltare, consolidarea zonelor cu alunecări de teren, reabilitarea de poduri și podețe, amenajarea de piste pentru biciclete și trotuare în localități, modernizarea a 15 stații de autobuz, construirea de rigole pentru evacuarea apelor pluviale, montarea de parapete de siguranță, precum și realizarea mai multor tronsoane de ziduri de sprijin pentru asigurarea stabilității carosabilului. În total, 25,5 kilometri de drum au fost modernizați.

Investiția implementată de CJ Gorj a avut o valoare totală de aproximativ 75,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 71,7 milioane de lei, iar lucrările au fost derulate în cadrul Axei Prioritare 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Beneficiarii proiectului sunt cei aproximativ 12.300 de locuitori din comunele gorjene Scoarţa, Albeni, Prigoria şi Alimpeşti, deservite direct de trosonul de drum modernizat, cei peste 200 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în localităţile pe care DJ 675B le traversează și, în mod indirect, populaţia oraşului Târgu Cărbuneşti, de aproximativ 8.600 de locuitori.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 170