Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Nord-Est 2021-2027: Ghidul privind modernizarea microîntreprinderilor, lansat în consultare publică!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a lansat vineri, 31 martie 2023, în consultare publică Ghidul Solicitantului de finanțare - Investiții pentru modernizarea microîntreprinderilor- Apel 1. Apelul face parte din Prioritatea 1: Nord-Est – O regiune mai competitivă, mai inovativă, Obiectiv specific (3): Creșterea competitivității IMM-urilor.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, au sediul social în regiunea Nord-Est și propun investiții în regiunea Nord-Est, în mediul urban.

Alocarea financiară aferentă prezentului apel de proiecte este de 30 milioane euro (25.5 mil. euro FEDR + 4.5 mil. euro BS).

Valoarea finanțării nerambursabile solicitată trebuie să fie de minimum 50.000 euro.

Cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși plafonul de minimis. În acest sens, valoarea totală a ajutoarelor de minimis, ce poate fi acordată unei întreprinderi unice, nu poate depăși suma de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru întreprinderile care efectuează transport de mărfuri în contul terților sau contra cost, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi (ultimii 2 ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanțare şi anul curent depunerii cererii de finanţare).

Activitățile eligibile ale proiectului trebuie să se încadreze în următoarele acțiuni:

  • dezvoltarea și/sau diversificarea capacității de producție/prestări servicii;
  • implementarea de noi tehnologii, automatizare;
  • activități de marketing și branding.

Pentru observații și/sau propuneri, puteți să folosiți această interfață care vă oferă posibilitatea de a vă formula comentariile direct pe documente.

Perioada de consultare publică este de 15 zile lucrătoare de la data lansării, până la data de 25 aprilie 2023.

Descarcă documentele

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 2306