Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a deschis primul apel din cadrul Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre a lansat joi, 30 martie 2023, primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului.

Se pot depune proiecte care să contribuie la obiectivele specifice ale Programului, respectiv:

  • Obiectivul Specific 1 – dezvoltarea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea de tehnologii avansate;
  • Obiectivul Specific 4 – promovarea adaptării la schimbările climatice şi a prevenirii riscurilor de dezastre și a rezilienței, pe baza unor abordări ecosistemice;
  • Obiectivul Specific 7 – consolidarea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane și reducerea tuturor formelor de poluare.

Solicitanți eligibili:

  • Autorități publice (consiliu județean, consiliu local, municipalitate, ministere etc.);
  • Organisme de drept public (institute de stat/regionale, universități și instituții de învățământ, agenții de dezvoltare regională, organisme de gestionare a parcurilor naturale și a ariilor protejate, institute de cercetare etc.);
  • Organizații non-profit ( asociații, sindicate, fundații, universități private, dacă statutul lor juridic este de organizație non-profit, Grupuri de acțiune locală, Euroregiuni, Gruparea europeană de cooperare teritorială etc.).

Bugetul disponibil din fonduri Interreg pentru primul apel de propuneri de proiecte este de 32,5 milioane de euro. 

Valoarea granturilor Interreg acordate va fi de maximum 90% din totalul costurilor eligibile ale proiectelor (pentru fiecare lider / partener de proiect), iar rata de cofinanțare trebuie să fie de cel puțin 10%

Proiectele se depun online prin sistemul electronic de monitorizare a Programului (JeMS) până pe 4 iulie 2023, ora 16:00.

Pe durata apelului de propuneri de proiecte, solicitanții pot adresa Secretariatului Comun întrebări cu privire la regulile acestui apel, la adresa de e-mail: office@bsb.adrse.ro.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 440