Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou Ghid pe Programul Regional Vest 2021-2027, publicat în consultare publică!

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a lansat vineri, 20 ianuarie 2023, în consultare publică varianta draft a Ghidului solicitantului de finanțare - Mobilitate urbană sustenabilă.

Obiectivul apelului de proiecte este creșterea capacității, calității și atractivității transportului public de călători, precum și a modurilor de transport prietenoase cu mediul.

Beneficiari eligibili:

  • Unitățile administrativ-teritoriale (UAT) municipii reședință de județ, municipii și orașe din Regiunea Vest; 
  • Parteneriate între UAT municipii reședință de județ, municipii sau orașe lider de parteneriat, și UAT județ/e, UAT comună/e din zona definită în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană și tratată în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, după caz, membri.

Activități eligibilie:

  • Achiziția de mijloace de transport în comun: tramvaie, troleibuze, autobuze și microbuze de tipul ,,zero emisii pentru transport urban curat, inclusiv stații de încărcare și alimentare; 
  • Investiții privind sistemele de transport public local de călători și sistemele pentru transport alternativ nemotorizat: linii de tramvai și troleibuz, infrastructură pentru transportul nemotorizat, sisteme de bike-sharing, achiziții de biciclete sau alte mijloace de transport nemotorizate /ecologice; 
  • Investiții destinate reducerii emisiilor de CO2 în zona urbană, integrate în cadrul celor menționate mai sus: sisteme inteligente de transport, e-ticketing, management de trafic, management al flotei, soluții de organizare a traficului, stații de transport public, parcări ,,Parkۭ&Ride etc.

Alocarea financiară disponibilă este de 156,97 milioane euro. Valoarea minimă eligibilă a proiectului este de 500.000 euro și valoarea maximă este de:

  • UAT municipii reședință de județ: 20.000.0000 euro ;
  • UAT municipii: 10.000.0000 euro;
  • UAT orașe: 2.500.000 euro;
  • UAT municipii și orașe din ITI Valea Jiului: 
    • 2.500.000 euro, pentru proiecte depuse de un UAT municipiu sau oraș;
    • 5.000.000 euro pentru proiecte în parteneriat între membrii ITI Valea Jiului.

Contribuție proprie: 2%

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 20.01.2023 și până în data de 20.02.2023 (ora 12:00).

Observațiile și propunerile se pot trimite la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 469