Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobată Hotărârea privind Programul „Henri Coandă”

Marți, 29 noiembrie 2022, Guvernul a aprobat Hotărârea privind Programul „Henri Coandă”. Acest program atrage, formează și stimulează interesul elevilor și studenților către domeniile cercetare-dezvoltare, inovare și transformare digitală, respectiv formează și dezvoltă noi talente prin sprijinirea participării și recunoașterea performanței la competițiile tehnico-științifice internaționale destinate elevilor și studenților.

Condițiile minime de eligibilitate sunt următoarele:

  • activitatea de cercetare pentru care se acordă bursa se desfășoară cu sprijinul unei organizații gazdă, în sensul definit în prezenta hotărâre;
  • membrii echipei de proiect sunt elevi din instituții de învățământ secundar şi/sau învățământ terțiar nonuniversitar sau studenți în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate în România.

Finanțarea programului se asigură din bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul acestuia.

Programul „HENRI COANDĂ” este alcǎtuit din două tipuri de instrumente de finanțare:

  • burse pentru participarea la competițiile tehnico-științifice internaționale;
  • premii pentru rezultatele obținute la competițiile tehnico-științifice internaționale.

Valorile instrumentelor de finanțare din cadrul programului „HENRI COANDĂ” sunt după cum urmează:

  • valoarea sprijinului pentru o bursǎ de cercetare este de cel mult 100.000 lei;
  • valorile premiilor pentru rezultatele obținute la competițiile tehnico-științifice internaționale sunt: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

Anual, se acordă 20 de burse de cercetare, 50 de premii pentru locul I, 50 de premii pentru locul II și 50 de premii pentru locul III.

Normele metodologice de acordare a finanțării burselor de cercetare, tipurile de cheltuieli eligibile, precum și modelele documentelor necesare depunerii, contractării şi monitorizării burselor de cercetare, respectiv a premiilor prin programul „HENRI COANDĂ” se stabilesc prin ordin al ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Descarcă Hotărârea

Sursa: MCID

Vizualizări: 200